Hei olen Teija,

Ihanaa, että olet löytänyt sivuilleni!


Olen vuonna 2020 valmistunut funktionaalisen lääketieteen ravintoterapeutti. Hyvinvointi, terveellinen ravitsemus, luonto ja eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä. Toisten auttaminen on minulle todella palkitsevaa ja innostun nähdessäni muiden voivan hyvin ja saavuttavan omia unelmiaan.

Ennen ravintoterapiakoulutustani tein pitkän uran purserina Finnairilla. Rakastan matkustamista, eri kulttuureja ja erityisesti ruokakauppoja ja toreja maailmalla. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni lisäksi kaksi aikuista lasta ja koko perheelle rakas Jackrusselinterrieri Saga. Harrastan ulkoilua, avantouintia ja kokkailua. Vietän paljon aikaa mökillämme, jossa yhdessä mieheni kanssa marjastamme, sienestämme ja kalastamme.

Ravintoterapiassa hoidon tavoitteena on löytää juuri sinulle sopiva ja monipuolinen ruokavalio, jonka avulla voit palauttaa ja ylläpitää kehosi ja mielesi terveyttä. Ravintoterapian avulla on myös mahdollista esimerkiksi ennaltaehkäistä kroonisia sairauksia. Haluan auttaa sinua saavuttamaan pysyviä muutoksia ruokailutottumuksiisi ja näin tuoda lisää hyvää oloa ja terveyttä elämääsi.

Taustaa

Lentotyön mahdollistama matkustaminen ja eri kulttuureihin tutustuminen ovat rikastuttaneet elämääni korvaamattomalla tavalla. Työhön kiinteästi kuuluva epäsäännöllinen vuorokausirytmi, aikaerorasitus sekä yövalvomiset vaativat kuitenkin vuosien varrella veronsa. Lopulta jatkuvat terveyshaasteeni suoliston, iho-ongelmien ja migreenin kanssa pakottivat minut etsimään apua.

Vuonna 2015 tutustuin Fitline-ravintolisiin ja CellRESET-ohjelmaan, joiden avulla ymmärsin ravinnon merkityksen hyvinvoinnille uudella tavalla. Oikeanlaisen ravinnon, ravintolisien sekä suoliston ja hormonitoiminnan tasapainotuksen avulla löysin vihdoin ratkaisun minua vuosia kiusanneisiin vaivoihin. Saatuani apua itselleni halusin auttaa myös ihmisiä ympärilläni voimaan paremmin. Päätin opiskella ravintoterapeutiksi, joten keväällä 2018 aloitin ravintoneuvojan opinnot Terveysopisto Saluksessa, josta jatkoin ravintoterapiaopintoihin ja lopulta valmistuin diplomiravintoterapeutiksi syksyllä 2020. Ravintoneuvonnan ja -terapian koulutukset perustuvat virallisen ravinto-opin, luontaislääketieteen sekä funktionaalisen lääketieteen ravitsemustietopohjiin.

Lisää koulutuksestani voit lukea täältä…

Ennaltaehkäisy ja tasapaino

Erilaiset kehon oireet kuten väsymys, kivut, ylipaino tai suolistovaivat huonontavat elämänlaatua ja ovat selkeä merkki kehossa vallitsevasta epätasapainosta. Terveys ja hyvinvointi koostuvat monesta eri asiasta ja ravinto on ehdottomasti yksi tärkeimmistä tekijöistä niin fyysiselle kuin psyykkisellekin hyvinvoinnille. Opiskelemani funktionaalinen lääketiede korostaa elämäntapa- ja ravitsemusvalintojen merkitystä myös sairastumisen ennaltaehkäisyssä.

Itselleni tasapaino eli homeostaasi elämän eri osa-alueilla merkitsee hyvää elämää. Ravinnon, liikunnan, palautumisen, unen ja ihmissuhteiden tasapaino on hyvinvoinnillemme elintärkeää ja jo pienet muutokset näillä elämänalueilla näkyvät usein isoina muutoksina hyvinvoinnissamme. Yhden osa-alueen korjaaminen on hyvä alku, mutta pitkäkestoisiin tuloksiin päästäkseen kokonaisuus ratkaisee.

Ravintoterapiassa kehon hyvinvointi nähdään kokonaisuutena ja sen avulla vaikutetaan kaikkiin elämän eri osa-alueisiin. Yhteisissä keskusteluissamme keskitymme juuri sinun yksilölliseen tilanteeseesi, jotta saamme sinulle sopivalla tavalla palautettua elimistösi menetetyn tasapainon. Haluan auttaa sinua tämän tasapainon saavuttamisessa.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Teija Fagerström, DiplomiravintoterapeuttiOlen Suomen Ravintoterapiayhdistys ry:n jäsen

%d bloggaajaa tykkää tästä: