Kävin hyvällä ystävälläni kylässä tällä viikolla ja hän tarjosi minulle TIK TOK hittiä, uunifetapastaa. Itseltä tämä herkku oli mennyt ohi, mutta nyt sain ilokseni sitä maistaa. Aivan ihana valkosipulin tuoksu leijui keittiössä, kun ruokaa valmistettiin. Valkosipulin tuoksu on mielestäni yksi parhaista tuoksuista ruoanlaitossa!

Tämä on tosi helppo ja super maukas ruoka, joka valmistuu uunissa melkein itsestään. Feta sulaa täydelliseksi, kirsikkatomaatit pehmenevät, chili antaa potkua ja oliiviöljyä ei pidä säästellä! Lämmin suositus, jos et ole vielä kokeillut!

Ajelin mökille eilen ja halusin heti kokata pastaa itsekin. En mielelläni syö vehnäpastaa ja valmistinkin aterian gluteenittomasta tagliatele-pastasta, jota olen tilannut suoraan Italiasta. Terveellisempiä vaihtoehtoja vehnäpastalle ovat myös linssi- tai kikhernepastat.

Itselläni on usein tapana soveltaa reseptejä, jos kaikkia aineksia ei kotoa löydy ja niin tälläkin kertaa. Tuore chili puuttui, joten korvasin sen chilijauheella ja tuoreella paprikalla ja hyvin toimi. Maut oli aivan täydelliset yhdessä ja tästä tuli välittömästi uusi lemppari ruoka!

Uunifetapasta

750 g kirsikkatomaatteja
1-2 dl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä pilkottuna
200 g fetaa
1-2 chilipalkoa
suolaa
pippuria

Tarjoiluun:

basilikaa
parmesan juustoa

250g hyvää pastaa (Esim. tagliatelle)

Valmistus:

Laita uuni päälle 175 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit uunivuoan pohjalle. Lisää hienonnettu chili / paprika. Pieni valkosipulin kynnet ja laita vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta reilusti oliiviöljyä päälle ja sekoita. Lisää vielä feta kokonaisena tai isoina paloina päälimmäiseksi.
Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kun feta on ruskistunut ja tomaatit hajonneet, ota vuoka pois uunista. Sekoita tomaatit ja feta, lisää sitten pasta joukkoon ja tarjoile tuoreen basilikan kera. Voit raastaa vielä parmesania päälle. Itse tarjoilin lisänä vihreää salaattia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: