Rakastan piirakoita ja leipomista sesongin mukaan. Kohta alkaa saada raparperia, josta leivon aina ihanaa raparperi-mascarpone piirakkaa. Mutta nyt leivoin helatorstain kunniaksi kesäisen piirakan ystäväni innoittamana. Piirakkaan käytin viimeisiä pakastemarjoja, joten kohta on kaikki marjat syöty. Oletko sinä jo tyhjentänyt pakkasen marjoista?

Piirakan ohje on gluteeniton ja sokeriton, mutta voit korvata makea-jauheen halutessasi jollain muulla makeuttajalla, esim. erytritolilla, kookossokerilla (kuten minä), vaahterasiirapilla tai hunajalla. Löydä sopiva makeus maistelemalla.

KESÄINEN PIIRAKKA

Pohja:
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl kanelia
veitsenkärjellinen suolaa
veitsenkärjellinen Foodinin makea-jauhetta (stevia)
1 kananmuna tai chia-muna
2 rkl kookosöljyä

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja sulatettu kookosöljy. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää makeutusta tarpeen mukaan.
  • Laita 20 cm irtovuoan pohjalle leivinpaperi (itse käytin sydänvuokaa) Nosta taikinaa hieman myös reunoille ja pistele lopuksi haarukalla.
  • Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kypsä.

Täyte:
2,5 dl Pirkka Parhaat kookoskermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2-3 dl marjoja
1 tl raastettua sitruunankuorta

  • Sekoita jääkaapissa tiivistynyt kookoskerma jogurttiin. Lisää sitruunankuoriraaste ja marjat. Tarkista makeus, halutessa voit lisätä mieleistäsi makeuttajaa.
  • Voit käyttää pakastemarjoja, mutta anna niiden sulaa ensin ja kaada kertynyt neste pois.
  • Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle, koristele ja nauti!

Rakastan picnic-retkiä rannalle ja kutsuinkin hyvän ystäväni mukaan ja suuntasimme merenrantaan. Pakkasin kakkupalat meille evääksi kahvin kanssa ja nautimme ne kallioilla lokkien kirkunaa kuunnellen. Helteinen toukokuun päivä ja aurinko paistoi ihanasti, kesä on todellakin tullut!

Tällainen päivä ihanassa maisemassa, täydellisessä kelissä ja seurassa tekee niin hyvää. Päivä ilman kiirettä, keskustellen ja parantaen maailmaa katkaisee normi arjen ja tekee siitä juhlaa. Lämmin suositus pic-nic retkeilylle!

Ihanaa, kun kesä on vasta aluillaan. Luonto on vihertynyt silmissä ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Vähitellen saa taas viettää aikaa yhdessä ja tavata ystäviä. Toivottelen ihanaa helatorstaita ja nautinnollisia hetkiä kesäisen piirakan parissa.

Teija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: