Varhaiskaali ja parsa kuuluvat omiin kevätherkkuihin ja niitä alkaa saada kaupoista pääsiäisen aikoihin. Rakastan kaalipataa ja käytän kaalia usein salaatin pohjana. Grillikausi on monella jo alkanut ja amerikkalainen coleslaw-salaatti on mainio vaihtoehto etenkin grilliruoan kera. Kaalista on siis moneksi ja suosittelen käyttämään kaalia myös sen terveellisyyden vuoksi. Voit puristaa kaalista mehua, sillä on paljon hyvää tekeviä ominaisuuksia, se mm. tukee maksan ja sapen toimintaa ja on mainio tuki suolistolle. Mutta kohtuus kaikessa, liikaa ei pidä juoda kaalimehuakaan, ettei se käänny haitalliseksi.

Kaalin ravintoarvo on hyvä ja monipuolinen, se sisältää mm. C- ja K-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kuitua.

Olen pitkään jo halunnut kokeilla aasialaistyyppisiä kasvisrullia ja nyt löysin ohjeen, joka innosti kokeilemaan. Tein aasialaisia varhaiskaalirullia ja kaalin lehdet toimivatkin tähän loistavasti, sillä ne ovat napakoita ja pysyvät hyvin kasassa. Varhaiskaalin lehtiä voi käyttää myös tortillojen lettuina terveellisempänä vaihtoehtona tai vaikka hampurilaisen leipää korvaamaan.

Rullien kaveriksi sopii itämainen kastike, joka antaa juuri sen ihanan maun annokselle. Kaalinlehtien koosta riippuen, ohjeesta tulee n. 4 – 6 rullaa.

Aasialaiset varhaiskaalirullat

 • 1 porkkana
 • 1 avokado
 • 0,5 kurkkua
 • sesamin siemeniä
 • hapankaalia
 • paprikaa
 • yrttejä (basilikaa, korianteria, persiljaa, ruohosipulia…)

Kastike

 • 0,5 dl soijaa (tamari)
 • 3 rkl sesamöljyä
 • 1 rkl limen mehua
 • pieni pala inkivääriä

Kuori ja pilko inkivääri mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Kun kastike maustuu tee rullat. Heitä ulommainen kaalinlehti pois. Kuori kaalinlehdet varovasti, että ne pysyvät ehjinä. Pilko kaikki täyteaineet ohuiksi tikuiksi ja yrtit silpuksi. Kasaa täytteitä kaalinlehdelle sekaisin ja kääri ne napakoiksi rulliksi. Jos kaipaat ruokaisuutta (proteiinin) rulliin, lisää niihin esimerkiksi kanaa tai katkarapuja, itse söin lisänä lämminsavulohta.

Tämä on kiva ja värikäs ruoka vaikka nyt vappuna. Vappujuomana voit kokeilla perinteisen siman sijaan trendikästä kombuchaa.

Hauskaa vappua kaikille!

Teija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: