Rakastan leipomista ja tykkään kokeilla uusia reseptejä. Oma intohimo ovat terveelliset mutta maistuvat reseptit. Se että on terveellistä ei tarkoita, etteikö se olisi hyvää. Toki tästä voi olla montaa mieltä, mutta nämä suklaatryffelit menivät heittämällä jatkoon!

Rakastatko suklaata? Sama täällä, suklaa on lempiherkkuni. Kuitenkaan tänä päivänä en tingi terveellisyydestä ja olen opetellut tekemään raakasuklaata, avokadosuklaamoussea, suklaisia herkkuja avokadosta ja bataatista sekä tällä kertaa käytin papuja pääraaka-aineena näihin suklaatryffeleihin. Se voi kuulostaa aika eksoottiselta, mutta suosittelen kokeilemaan – uskon että ihastut! Olin yllättynyt miten hyviä näistä tuli.

Suklaatryffelit

  • 1 tölkki keitettyjä kidneybeans tai mustapapuja (400g)
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 rkl tahinia tai pähkinävoita
  • 3 ruokalusikallista kookosmannaa
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta / luomukaakaota
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • Lisää esim. vaahterasiirappia tai kookossokeria, jos haluat lisää makeutta

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai yleiskoneessa. Laita kylmään jähmettymään noin 30 minuutiksi, jotta massa kiinteytyy. Pyörittele suklaamassasta palloja jonka jälkeen voit pyöritellä ne esimerkiksi raakakaakaojauheessa, chiansiemenissä tai kookoshiutaleissa. Tarjoile tryffelit jälkiruokana tai vappumunkkien kaverina.

Nautinnollisia suklaahetkiä!

Teija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: