Terveys ei tosin ole kaikki –
mutta ilman terveyttä kaikki ei ole yhtään mitään!

– Schopenhauer –

Mitä on ravintoterapia?

Ravintoterapia perustuu aina terveelliseen ja puhtaaseen ruokavalioon. Kaikki syömämme ruoka joko korjaa ja tervehdyttää kehoamme tai ruokkii huonoa oloa ja tulehduksia, vanhentaa kehoamme ennenaikaisesti tai jopa sairastuttaa. Oikeanlaisella ravinnolla voimme tehokkaasti vaikuttaa sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiimme ja ennaltaehkäistä erilaisia sairauksia. Hyvä ravitsemus ja suoliston tasapaino ovat pitkällä tähtäimellä tärkeä kivijalka hyvälle terveydelle.

Ravintoterapiassa keskitytään edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lähestyn ravintoterapiaa funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta, jossa ihmistä katsotaan kokonaisuutena ja hoidetaan mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin. Tarkoituksena on yhdessä asiakkaan kanssa löytää sairastumisen syyt ja hoitaa sairautta aiheuttaneet tekijät käymällä läpi asioita, jotka ovat voineet johtaa sairastumiseen.

Monet meistä kärsivät erilaisista oireista, kuten suolisto-ongelmista, ihottumista, päänsäryistä ja energian puutteesta. Ravintoterapialla pystytään tukemaan lähes kaikkien sairauksien hoitoa. Kehomme oireet eivät välttämättä ole vain yksittäisiä oireita, vaan merkkejä kehon epätasapainosta. Kehomme pyrkii jatkuvasti saavuttamaan tasapainon ja sillä on myös kyky parantaa itse itsensä, kunhan se saa siihen tarvittavat rakennuspalikat. Ravintoterapia auttaa löytämään näitä puuttuvia palikoita ja vastauksia useisiin tämän päivän terveysongelmiin.

Ravintoterapiassa tarkastelemme yhdessä asiakkaan kanssa ruoan lisäksi ravinnon imeytymistä, ruoansulatusta, ateriarytmiä ja suoliston bakteeritasapainoa. Lisäksi kartoitamme stressitason sekä unen ja liikunnan määrän. Lopuksi teemme arvion ja yksilöllisen, elämäntilanteeseesi sopivan toimintasuunnitelman.

Elämäntapamuutosta tehtäessä on hyvä edetä pienin askelin sen sijaan että pyrkisi muuttamaan kaiken kerralla. Tekemällä muutokset pikkuhiljaa saavutetaan usein kestävin lopputulos. Ravintoterapeuttina seuraan edistymistäsi, kuljen rinnallasi ja kannustan muutosten aikana. Et joudu kamppailemaan muutosten kanssa yksin. Kehosi muutokset tai sairastuminen ei ole tapahtunut hetkessä, joten ymmärrettävästi myös paraneminen ottaa aikansa. Prosessiin onkin hyvä varata vähintään muutama kuukausi aikaa tilanteestasi riippuen.

Mihin ravintoterapiasta saa apua?

Ravintoterapialla voidaan auttaa ja tukea kehoa mm. seuraavissa terveysongelmissa:

 • Paino-ongelmat
 • Sokeririippuvuus, verensokerin tasapainotus
 • Erilaiset suolisto-ongelmat ja vatsavaivat, kuten turvotus, ummetus, närästys, ripuli ja imeytymishäiriöt
 • Väsymys ja energian puute
 • Metabolinen oireyhtymä
 • Rasva-aineenvaihdunnan häiriöt
 • Stressi ja uupumus
 • Päänsärky/migreeni
 • Toistuvat tulehdussairaudet
 • Nivelvaivat
 • Iho-ongelmat
 • Yliherkkyys- ja allergiaoireet
 • Verenpaine
 • Hormonaaliset ongelmat (mm. vaihdevuodet, PMS, kilpirauhanen)
 • Diabetes, reumasairaudet, fibromyalgia, astma

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

1.    Sovittuamme tapaamisen lähetän sinulle esitäytettäväksi ruokapäiväkirjan ja kyselykaavakkeita. Jotta ehdin tutustua niihin kunnolla, ruokapäiväkirja ja kyselykaavakkeet tulee lähettää täytettyinä minulle viikko ennen ensimmäistä tapaamistamme.

2.    Ensimmäisellä tapaamisella (alkukartoitus 1,5 h) käyn kanssasi keskustellen läpi täytetyn ruokapäiväkirjan ja kaavakkeet. Käymme läpi myös terveyshistoriasi sekä nykyisen elämäntilanteesi. Voimme myös mitata verenpaineen ja tehdä kehonkoostumusmittauksen siihen tarkoitetulla laitteella. Suosittelen myös, että tuot mukanasi mahdolliset dokumentit diagnosoiduista sairauksista sekä tehdyistä laboratoriokokeista ja niiden tuloksista.
Laadin sinulle yksilölliset ruokavalio-ohjeet ja suosittelen lisäksi ravintolisiä tai luontaistuotteita ravintohoidon tueksi. Tarvittaessa voin ohjata sinut myös laboratoriotutkimuksiin tai lääkärin vastaanotolle lisätutkimuksia varten.
Saat kaikki vastaanottojemme aikana annetut ohjeet ja muun materiaalin aina kirjallisena sähköpostiisi.

3.    Seurantakäyntejä (45 min) voidaan pitää tarpeen mukaan. Seurantakäynneillä käymme yhdessä läpi yksilöllisen ravintohoitosuunnitelmasi ja teemme siihen tarpeen vaatiessa tarkennuksia esimerkiksi toteutusaikataulun tai toimivuuden suhteen. Käyntien välissä voit aina tarvittaessa lähettää minulle tarkentavia kysymyksiä ja voimme kerrata ohjeistusta myös puhelimitse.

Pidän tällä hetkellä etävastaanottoa, mutta jatkossa tavoitteenani on tavata asiakkaitani myös kasvotusten.

%d bloggaajaa tykkää tästä: