Tämä on helppo ja maukas siemennäkkäri ja lisäksi gluteeniton. Siemenissä on paljon hyviä rasvahappoja, kuituja ja proteiinia, joten ne ovat mainio välipala tai lisuke vaikka keitolle. Ohjetta voit muunnella oman maun mukaan. Itse olen tykästynyt maissijauholla leivotun näkkärin suutuntumaan ja makuun. Lisukkeena siemennäkkärin kanssa toimivat hyvin vaikka hummus tai guacamole.

Teija

Gluteeniton siemennäkkäri
(Pellillinen)

2 dl jauhoja  (maissi, riisi, spelt, tattari, manteli) Itse käytän maissijauhoa.
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
(1/2 dl chiasiemeniä)

Yhdistä jauhot ja siemenet. Lisää seokseen:

2,5 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä (kookos, oliiviöljy)
1/2 – 1 tl suolaa

Levitä pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 150 C, n. 40 – 60 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s