Tämä on helppo ja maukas siemennäkkäri ja lisäksi gluteeniton. Siemenissä on paljon hyviä rasvahappoja, kuituja ja proteiinia, joten ne ovat mainio välipala tai lisuke vaikka keitolle. Ohjetta voit muunnella oman maun mukaan. Itse olen tykästynyt maissijauholla leivotun näkkärin suutuntumaan ja makuun. Lisukkeena siemennäkkärin kanssa toimivat hyvin vaikka hummus tai guacamole.
Teija

Gluteeniton siemennäkkäri
(Pellillinen)
2 dl jauhoja (maissi, riisi, spelt, tattari, manteli) Itse käytän maissijauhoa.
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
(1/2 dl chiasiemeniä)
Yhdistä jauhot ja siemenet. Lisää seokseen:
2,5 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä (kookos, oliiviöljy)
1/2 – 1 tl suolaa
Levitä pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 150 C, n. 40 – 60 min.