Resepti on todella yksinkertainen, joten nämä onnistuu vasta-alkajaltakin. Mutta varoitan, että näihin tulee himo! Bataattirieskat sopivat kaikille myös raaka-aineidensa puolesta, sillä resepti on gluteenittomuuden lisäksi maidoton ja kananmunaton.

Bataattirieskat 12 kpl (gluteeniton, maidoton, kananmunaton)
4 dl bataattia soseutettuna
n. 2 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öliiviöljyä
Keitä bataatti ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan kaurajauhot ja suola. (Voit myös itse jauhaa kaurahiutaleita tehosekoittimessa jauhoksi, jos kaapista ei löydy valmiina) Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lorauta lopuksi vielä öljyä ja sekoita hyvin.
Kostuta kädet vedellä ja annostele taikinasta leivinpaperille pieniä kasoja. Painele kasat noin sentin paksuisiksi rieskoiksi (Se onnistuu kostutetuilla käsillä helposti). Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia).
Huom!
Lisää jauhot vähitellen, että taikinasta tulee sopivaa. Taikinan koostumus on valmiina kuten perunamuussin. Lisää jauhoja tai vettä tarpeen mukaan.

Täytyypä kokeilla. Pitää ensin hankkia bataatteja.
TykkääTykkää
Ehdottomasti, niin hyviä!
TykkääTykkää