Resepti on todella yksinkertainen, joten nämä onnistuu vasta-alkajaltakin. Mutta varoitan, että näihin tulee himo! Bataattirieskat sopivat kaikille myös raaka-aineidensa puolesta, sillä resepti on gluteenittomuuden lisäksi maidoton ja kananmunaton.

Bataattirieskat 12 kpl (gluteeniton, maidoton, kananmunaton)

4 dl bataattia soseutettuna
n. 2 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öliiviöljyä

Keitä bataatti ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan kaurajauhot ja suola. (Voit myös itse jauhaa kaurahiutaleita tehosekoittimessa jauhoksi, jos kaapista ei löydy valmiina) Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lorauta lopuksi vielä öljyä ja sekoita hyvin.

Kostuta kädet vedellä ja annostele taikinasta leivinpaperille pieniä kasoja. Painele kasat noin sentin paksuisiksi rieskoiksi (Se onnistuu kostutetuilla käsillä helposti). Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia).

Huom!

Lisää jauhot vähitellen, että taikinasta tulee sopivaa. Taikinan koostumus on valmiina kuten perunamuussin. Lisää jauhoja tai vettä tarpeen mukaan.

2 Comments on “Gluteenittomat bataattirieskat – vain 2 raaka-ainetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s