Huhtikuu on jo pitkällä, mutta ilma muistuttaa lähinnä lokakuuta. Taivaalta sataa räntää ja vettä vuorotellen, silloin on hyvä laittaa essu päälle ja aloittaa leipominen tai kokkailu. Se piristää mieltä ja koiranilma (Mistähän sekin sanonta on peräisin…) unohtuu.

Oon aina rakastanut granoloita, pähkinöitä ja siemeniä luonnonjogurtin ja marjojen kera ja tää resepti on ollut käytössä jo useamman vuoden. Kaupastakin saa nykyään monenlaisia granoloita ja myslejä, mutta tekemällä itse, voi valita terveelliset ja mieleiset raaka-aineet. Lisäksi granolan tekeminen on todella helppoa.

Reseptiä voi varioida mielen mukaan, maustaa ja kikkailla ihan miltä tuntuu ja mikä maistuu parhaiten. Granola-jogurtti yhdistelmä sopii hyvin myös välipalaksi tai jälkiruoaksi. Lisäksi voit antaa itsetehdyn granolan lahjaksi ystävällesi tai naapurille kivassa lasipurkissa. Itsetehdyt lahjat ovat parhaita!

GRANOLA

3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl auringonkukansiemeniä

Pari kourallista pähkinöitä rouhittuna

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

Ripaus hyvää suolaa

1-2 banaania

1 dl kookosöljy (sulata)

(Vaahterasiirappia/kookossokeria, jos haluat lisää makeutta)

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Voit käyttää mieluisia siemeniä ja pähkinöitä, ihan maun mukaan. Muussataan banaani haarukalla ja lisätään pehmeä kookosöljy joukkoon ja kaadetaan kulhoon kuivien ainesten sekaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja levitellään leivinpaperin päälle pellille ohuesti. Paistetaan noin 10-15 minuuttia 150-175 asteessa. (Uunista riippuen, älä polta!)

Ota pois uunista, kääntele ja laita takaisin uuniin vielä 10 min. jälkilämmölle. Anna jäähtyä ja laita kauniiseen lasipurkkiin. Nautitaan sellaisenaan tai jogurtin ja marjojen lisukkeena.

Kivaa viikonloppua!

Teija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: